Heniu – Olimpia 1-3. Declarații

Partida restantă din etapa cu numărul 10 din Superligă s-a desfășurat, duminică, la Prundu Bârgăului și a adus față în față formația locală Heniu, revelația acestui start de retur, și echipa noastră, Olimpia Cluj-Napoca.

Deși diferența de valoare era evidentă, partida a stârnit interesul dorit, în primul rând prin rezultatele create de bistrițence în primele etape, dar și datorită condițiilor meteo anunțate, calitatea gazonului putând influența decisiv o partidă care părea de un angajament mai ridicat față de media campionatului.

Situația la fața locului a arătat o imagine frumoasă a zonei fotbalului feminin, o bază sportivă redecorată prin construirea unei noi tribune și un gazon bun, cu un drenaj care a făcut că jocul să se desfășoare în condiții optime din acest punct de vedere. Totuși inamicul numărul 1 din această partidă a fost vântul extrem de puternic, care a afectat calitatea paselor și în special degajările portarilor de la ambele echipe.

Rezultatul de 1-0 la pauză pentru gazde nu a adus precipitare în tabăra olimpicelor, deoarece și până la deschiderea scorului, cât și ulterior, echipa care a condus ostilitățile a fost Olimpia Cluj. A fost doar un nou semnal de alarmă pentru jucătoarele Clujului, asta după ce în partida din prima etapă de acasă cu Fair Play București la pauză se înregistra un 0-0 greu de anticipat. Și de dată aceasta s-a demonstrat că pe teren nu joacă numele jucătoarelor ci jucătoarele în sine, iar determinarea este importantă indiferent de numele adversarului.

1

Foto: Gábor István-Gábor

Caseta tehnică a meciului:

Olimpia Cluj-Napoca: Boandă Lavinia, Ioana Bortan, Havriștiuc Lidia, Indrei Dariana, Vătafu Ștefania, Voicu Andreea, Ciolacu Mihaela, Bâtea Mara, Lunca Alexandra, Giurgiu Adina și Carp Cristina.
Au mai jucat: Negrea Flaviana, Bularca Denisa și Mureșan Daiana.
Antrenori: Suller Marius – principal și Moraru Alina – secund

Heniu Prundu Bârgăului: Zatusevscaia Ana, Lovenberger Denisa, Ștef Lenuța, Prisăcari Dumitrița, Arnăutu Ana, Văman Valentina, Pop Cristina, Toma Anastasia, Zahan Sorina, Dinescu Roxana, Chiper Claudia.
Au mai jucat: Mureșan Daniela, Filler Beata, Purcil Mihaela, Satropa Paula și Arcutiudean Daria.
Antrenori: Svoboda Calin – principal și Ruscau G George – secund

Au marcat: Roxana Dinescu pentru gazde, respectiv Voicu Andreea, Bâtea Mara și Vătafu Ștefania pentru Olimpia Cluj.

Având în vedere rezultatele de până acum, și luând în analiză jocul echipei, am adresat pentru site-ul olimpiacluj.ro câteva întrebări antrenorului echipei Olimpia, dar și președintelui clubului Alin Cioban.

Reporter: Cum apreciați evoluția echipei în primele două partide și care sunt obiectivele dumneavoastră pentru acest retur de campionat?
Marius Suller: Cred că am avut o evoluție modestă în prima repriză a ambelor jocuri, însă după pauză valoarea și nivelul de pregătire și-au spus cuvântul. Am câștigat șase puncte importante în drumul nostru spre un nou titlu de Campioană a României.

2

Foto: Dan Bodea

R.: Referitor la meciul de la Bistrița, cum ați reușit să schimbați fața jocului în repriza a doua când s-au înscris cele trei goluri?
M.S.: Fața jocului nu am schimbat-o eu, fetele au dat dovadă de caracter, au ieșit foarte motivate de la cabine și au pus o presiune constantă pe adversar reușind să marcheze de trei ori și ratând alte câteva ocazii importante.

R.: Fiind la prima experiență în fotbalul feminin, care credeți că sunt atuurile fetelor în sportul pe care-l practică?
M.S.: În comparație cu băieții, cred că fetele sunt mult mai ambițioase, mai receptive și mai disciplinate. Păcat de discrepanța asta mare între fotbalul feminin și cel masculin din toate punctele de vedere.

R.: Ce așteptări aveți de la echipă în vederea realizării obiectivelor dorite?
M.S.: Eu sper să creștem de la meci la meci în tot ceea ce înseamnă organizarea jocului. Încet, încet eu m-am obișnuit cu fetele și ele cu mine. Cred că avem un lot valoros pentru realizarea primului obiectiv, câștigarea campionatului, iar apoi cu patru-cinci transferuri sper să ne batem de la egal la egal în grupele Champions League.

Prezent la partida de la Prundu Bârgăului, președintele executiv al clubului Olimpia Cluj, Alin Cioban, ne-a declarat următoarele:

Reporter: Cum apreciați evoluția echipei în special în jocul de la Bistrița și dacă declarațiile gazdelor privind arbitrajul sunt pertinente sau nu?
Alin Cioban: Declarațiile oficialilor de la Heniu au fost puțin subiective, dar tolerabile, însă presa locala a fost cea care a adus în discuție arbitrajul și ca atare nu m-au deranjat.

R.: Totuși agresivitatea băncii tehnice a gazdelor pe toată durata partidei este potrivită pentru astfel de partide?
A.C.: M-am obișnuit deja ca în aproape toate competițiile derulate, inclusiv la junioare, să existe nemulțumiri din partea băncii tehnice a celor de la Heniu. Eu înțeleg că într-un fel sau altul trebuie să justifice finanțările, însă forma de manifestare de pe bancă se transmite și în teren. Am văzut reacții vehemente și la acest meci la adresa arbitrajului sau la adresa noastră când s-a dat o altă minge decât cea care o aveau pregătită pentru joc, lucruri care se transmit la jucătoare, la publicul spectator și pot degenera în reacții violente. Cred că dacă revedem partida, minute bune sunt înregistrări când jucătoarele noastre căutau prin bălării mingea oficială. De fiecare dată când mingea ajungea în spatele porții gazdelor, se proceda în acest mod, întârzierea jocului fiind un obiectiv bine definit. Am crezut că asemenea tactici au apus demult, însă m-am înșelat. Bine că nu a ajuns mingea în curțile oamenilor că nu mai puteam relua jocul…

R.: Cum apreciați eliminarea jucătoarei cu numărul 10 de la gazde?
A.C.: A fost o reacție nervoasă generată de tensiunea transmisă din afara terenului. Cu puțină luciditate putea fi evitată această eliminare dacă se dorea, dar având în vedere următorul meci al bistrițencelor, poate că s-a dorit ca jucătoarea să fie odihnită în vederea confruntărilor cu Vasas Femina.

R.: Olimpia este în scădere de formă sau lipsesc jucătoarele convocate la U19?
A.C.: Principalul adversar al nostru suntem tot noi… Încă acuzăm lipsa de motivație având în vedere valoarea lotului față de celelalte echipe precum și avantajul liniștitor fată de urmăritoarele noastre. Trebuie să știți că obiectivul nostru este pregătirea campaniei din Champions League, organizarea și câștigarea grupei la Cluj-Napoca. Până atunci, antrenorul principal de care suntem cu toții foarte încântați are că sarcină construirea unei echipe competitive și corectarea greșelilor pe care le-am făcut sezonul precedent. Sunt convins că va reuși, are susținerea tuturor celor din club, inclusiv a jucătoarelor, și o să vedeți o altă evoluție în Champions League. Până atunci, ne antrenăm.

R.: Unde se va juca finala Cupei României și care considerați că sunt favoritele?
A.C.: Va fi o alegere între trei orașe importante din țară: Oradea, Bacău, sau Iași. Personal aș alege Iașiul deoarece are cele mai bune condiții de organizare a acestui joc, iar favorite la finală în acest an cred că pot să fie Navobi Iași și Heniu Prundu Bârgăului.

Viitoarele partide ale echipelor clubului Olimpia Cluj-Napoca:
Junioare:
Joi, ora 17:00, Teren F3 – Baza Sportivă „Unirea” Mănăștur – campionatul județean (Juniori E)
Olimpia Cluj – Sticla Arieșul Turda (băieți)
Sâmbătă, ora 12:00, teren sintetic – Baza Sportivă „Ardealul” Someșeni – Liga de junioare U15:
Olimpia Cluj-Napoca – Independența Baia Mare

Senioare:
Sâmbătă, ora 13:00, Baza Sportivă „Ardealul” Someșeni – Cupa României (sferturi de finală):
Olimpia Cluj-Napoca – Independența Baia Mare

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.