Final de an 2016

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar cuvântul vacanță este pe buzele fiecărui elev, și așa cum suntem obișniti, la sfârșitul fiecărui an, este timpul și pentru analize și bilanțuri și, în mod sigur, pentru cadouri.

Foto: Dan Porcutan / servusphoto.smugmug.com

Clubul Olimpia Cluj-Napoca, și în acest sfârșit de an, vine în fața suporterilor cu un bilanț care la prima vedere pare o obișnuință, dar care ascunde în spatele cifrelor o muncă impresionantă realizată în primul rând de către jucătoare și cu siguranță și de staff-ul tehnic și cel administrativ. Astfel, 2017 găsește echipa de senioare a clubului pe primul loc în Superliga, la 5 puncte de a doua clasată și la 9 puncte de vicecampiona din ediția precedentă de campionat. Este un avans considerabil și având în vedere rezultatele directe din tur, putem spune că se vede din nou Champions League la orizont.

Olimpia 2, locul 1

Echipa a doua a clubului, formată în mare parte din junioare născute după anul 2000, termină și ea sezonul pe prima poziție în Liga 1. Deși participă în competiție fără drept de promovare în Superligă, Olimpia 2 a reușit să fie un adversar de temut pentru toate celelalte echipe. Fără a diminua importanța celorlalte rezultate, rămâne totuși ca reper în acest sezon victoria din deplasarea de la Becicherecu Mic, atunci când după ce au fost conduse la pauză cu scorul 3-0, olimpicele au revenit în repriza a doua și au câștigat partida cu scorul de 5-3!

Olimpia Elite, proiectul Academiei Olimpia Cluj

Proiectul Academia Olimpia, demarat în luna septembrie 2016, a adus la Cluj-Napoca un grup de 16 jucătoare născute între anii 2003 și 2005, venite din toate colțurile țării și care au format echipa Olimpia Elite. Acest lucru a însemnat și formarea unei grupe de 30 de junioare născute între anii 2006-2009 constituită exclusiv din jucătoare din județul Cluj. Și la acest capitol putem spune că am asistat la o premieră pentru Cluj deoarece echipa Olimpia Elite a fost înscrisă în competiții la nivel de județ cu băieții de la categoria Juniori E.
Astfel, într-o grupă de 14 echipe, cu o companie din care ies în evidență cluburi ca CFR Cluj, Ardealul, Luceafărul sau Arieșul Turda, Olimpia termină turul pe poziția a patra, la 6 puncte în spatele liderului, dar cumulând un val de simpatie, în special din partea părinților de la cluburile competitoare.

Junioarele la națională

Tot în această zonă a junioarelor, punctăm selecționarea în premieră la echipa națională a României U15, a junioarelor Borodi Adina, Noemi Vincze, Ciontoș Edvina, Titu Gabriela și Răilean Daria, iar junioare ca Mirea Roxana, Rotilă Antonia, Iosif Adela sau Borcean Bianca au contabilizat în acest an două selecții la aceeași reprezentativă.

După prezentarea sumară al acestui bilanț, firesc, vine întrebarea: Cum sărbătorim?

Dacă în anul precedent am ales să înlocuim sărbătoarea de sfârsit de an cu acțiuni de caritate orientate spre copiii care au nevoie de ajutor, în acest an am decis să sărbătorim așa cum le stă bine unor campioane, pe terenul de fotbal… Chiar dacă este decembrie și majoritatea echipelor încearcă să descopere confortul unor săli de sport, în acest an am ales să sărbătorim în aer liber, dând fotbalului ce-i al fotbalului.

Detaliind puțin, în data de 10 decembrie, începând cu ora 11:00, la Baza Unirea din cartierul Mănăștur, începe: „Înfruntarea zeițelor”! Este o competiție care se adresează tuturor jucătoarelor clubului, de la mic la mare. Și cum originea numelui „Olimpia” vine din mitologia greacă, „Olympos” fiind numele celui mai înalt munte din Grecia, nume derivat de la „lamein” care în traducere înseamnă „a lumina”, „a străluci”, desemnand „locul zeilor”, sâmbătă se vor înfrunta zeițele.

Din cei 12 zei nemuritori, cu echivalent ca nume, atât în mitologia greacă, cât și cea romană, jumătate sunt zeițe. Numele lor vor defini, sâmbătă, echipele competitoare.

Astfel, fetele de la Olimpia Junioare (n. 2005-2009), se vor înfrunta, începând cu
ora 11, pe terenul F3, organizate în patru grupe: Athena, Minerva, Afrodita și Venus. Din această grupă fac parte jucătoarele: Andrei Cezara, Anton Mara, Balica Emanuela, Bărăian Andreea, Bolboacă Sarah, Ciorogar Melissa, Cornea Anisia, Costan Raisa, Crăciun Cristina, Danciu Francesca, Drig Evelin, Farcaș Denisa, Gheze Andreea, Hedeș Andreea, Kertesz Timea, Matica Isabela, Merdan Lorena, Olosutean Ana Maria, Oltean Daria, Postica Maria, Sfrârlea Alexandra, Stan Ana Maria, Stoian Andreea, Stoiu Daisa, Vezentan Andreea, Vodă Amelia, Lingurar Loredana, Papuc Renata, Ilea Anda și Marin Sara.

De la ora 12:00, intră în „arenă” fetele de la Olimpia Elite (n. 2002 -2004): Câmpean Sara, Ciontoș Edvina, Vincze Noemi, Borodi Adina, Rotilă Antonia, Titu Gabriela, Mirea Roxana, Bardeș Maria, Iosif Adela, Rusu Adelina, Borcean Bianca, Răilean Daria, Bumbar Sonia și Smeu Alexandra. Grupele formate se numesc: Demetra și Ceres!

Ultimele înfruntari, care vor avea loc de la ora 12:45, vor fi date de o demonstrație de forță între Artemis și Diana, grupe formate din jucătoarele născute între 2001 și 1999, la care se vor alătura și senioarele clubului.

Deoarece dorim să păstrăm nota de sărbătoare a acestui eveniment, arbitrii acestor partide vor forma echipa Hermes, nume potrivit și lesne de înțeles pentru cunoscători…

Nu putem să încheiem, fără a anunța că ne-am gândit și la staff-ul tehnic și administrativ, dar și la cei care au fost alături de noi în tot acest an. Așa că, sub atenta supraveghere a jucătorelor, toată lumea este invitată pe teren să-și demonstreze talentele, începând cu ora 13:30 pe terenul F1.

Așadar, așteptăm toată familia clubului Olimpia Cluj-Napoca, de la mic la mare, sâmbătă, 10 decembrie, pe terenul de fotbal!

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.