Dubla victorie cu Craiova

Cluburile de fotbal feminin Olimpia Cluj și Real Craiova au jucat între ele atât în Superligă cât și în Liga 1 în aceeași zi.

Astfel, ziua de duminică, 4 octombrie 2015 poate fi trecută în istoria fotbalului românesc, întrucât nu s-a mai întâmplat ca, în aceeași zi, programarea etapelor să pună față în față două cluburi cu ambele echipe în primele două divizii.

În primul joc al zilei, de la ora 10:00, pe terenul sintetic al Bazei Sportive Ardealul, Olimpia 2 și Real 2 s-au înfruntat în cadrul etapei a II-a din Liga 1, seria Vest, pentru cele 3 puncte puse în joc.

Olimpia 2 s-a impus clar, experiența și plusul de valoare arătat în joc, concretizându-se și pe tabela de marcaj cu un simetric 6-0 pentru fiecare repriză. Cele 12 goluri au fost marcate de: Popa (4′, 18′, 26′, 60′, 72′), David (12′, 29′), Negrea (22′, 62′), Rusu (67′, 85′), Grecu (88′).

După jocul echipelor secunde a venit rândul jucătoarelor din „prima garnitură” să arate spectatorilor prezenți în tribunele Bazei Sportive Ardealul, fotbal de Superligă.

La scorul de 0-0 ambele echipe au avut două ocazii mari de a marca, însă ambii portari au păstrat tabela de marcaj impecabilă.

După ocazia echipei oaspete s-a produs declick-ul „olimpicelor”, care au marcat de 5 ori până la pauză prin: Ciolacu (15′, 42′), Havriștiuc (20′), Vătafu (23′, 45+1′).

În repriza a doua, antrenorul Albon a efectuat 4 înlocuiri, pentru a da șansa și jucătoarelor mai puțin folosite să demonstreze că merită să joace în „primul 11”, Olimpia înscriind și în această repriză de 3 ori prin: Ciolacu (73′), Bâtea (69′) și un autogol.

Jocul a fost unul destul de încrâncenat, cu multe faulturi realizate de echipa doljeană, fapt demonstrat și prin carntonașul roșu primit de experimentata jucătoare Burtică Mihaela, pentru cumul de cartonașe galbene, în urma faulturilor repetate.

Partida a avut loc pe terenul de iarbă naturală, teren pe care au făcut și antrenamente în ultima perioadă, pentru a se pregăti de meciul din Liga Campioanelor.

Astfel, Olimpia va disputa meciul din turul șaisprezecimilor UEFA Women’s Champions League, cu Paris Saint Germain, in 8 octombrie, de la ora 17:00, pe Cluj-Arena.

În campionatul intern, prima echipa va primi vizita nou promovatei Navobi Iași, în 11 octombrie de la ora 11, în timp ce Olimpia II nu va juca în etapa următoare datorită numărului inegal de echipe din serie.

Foto: Gábor István-Gábor

olimpia-craiova 8-0

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.