Două meciuri, două victorii pentru Olimpia Cluj-Napoca

Echipa de fotbal feminin Olimpia Cluj-Napoca a disputat, duminică, 20 martie, meciul din etapa a 12-a a sezonului regulat din Superligă, împotriva formației Independența Baia Mare.

Meci de fotbal feminin Olimpia Cluj-Napoca vs. Independenta Baia Mare

Deși zilele acestea au loc mai multe competiții internaționale la care jucătoare importante de la cele două echipe au fost convocate la naționalele României, meciul care a avut loc la Baza Sportivă „Ardealul” din Cluj-Napoca s-a disputat fără mari probleme.

Echipa gazdă a început totuși cu mai puține jucătoare, zece, asta din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă câteva jucătoare ale clubului și din cauza accidentărilor.

Deși ambele echipe au avut în aproape egală măsură posesia mingii, clujencele au reușit încă de la începutul meciului să țină jocul în jumătatea de teren al echipei adverse.

Clujencele au reușit să deschidă scorul destul de repede, Mara Bâtea fiind prima care a marcat în poarta echipei adverse, în minutul 8. La doar patru minute distanță avea să vină și golul cu numărul doi, Vătafu Ștefania trecându-și și ea numele pe tabela de marcaj. „Veterana” echipei clujene, Corina Olar, a înscris și ea cu capul în poarta echipei din Baia Mare, din careul mare, după o minge centrată de la marginea terenului. Adina Giurgiu avea să-și treacă și ea în palmares două goluri foarte frumoase, primul fiind marcat, de la distanță, în vinclul porții, în minutul 28, un minut mai târziu marcând din nou cu o foarfecă din careul mic al porții adverse. Golghetera de anul trecut, Alexandra Lunca, a marcat și ea în minutul 38, ultimul gol al primei reprize fiind marcat tot de Adina Giurgiu care și-a trecut pe tabela al treilea gol din acest meci.

Pauza avea să le mai calmeze pe clujence, cel puțin în primele minute ale reprizei secunde. După mai multe tentative de a înscrie, toate trecând la distanțe mici de poarta băimărencelor, clujencele și-au revenit abia în minutul 71 atunci când Andreea Voicu a reușit să marcheze, astfel trecându-și numele pe foaia marcatorilor. La scurt timp Giurgiu (74′), urmată de Havriștiuc (76′) și Bâtea (78′), au înscris în poarta echipei oaspete ducând astfel scorul la 11-0. Ultimul gol, cel cu numărul 12, a fost marcat tot de Mara Bâtea, în ultimul minut al meciului.

Antrenorul echipei Olimpia Cluj-Napoca, Mirel Albon, a s-a arătat mulțumit de meciul prestat de jucătoare și a afirmat că este optimist în ceea ce privește meciurile pe care le va avea echipa la nivel internațional. „După scor este un meci fără istoric însă pentru noi are importanță. Am repetat anumite lucruri atât ceea ce dorim să jucăm în play-off, cât și pentru cele care vor juca în meciul cu Franța. A fost o repetiție bună, a fost o săptămână grea cu două antrenamente aproape în fiecare zi și după această săptămână fetele au o dorință de a juca, ceea ce este un lucru foarte îmbucurător. Sper să continuam pe același drum și să obținem rezultate bune și în luna aprilie.
Din păcate avem jucătoare bolnave de varicelă, avem jucătoare accidentate, sunt jucătoare care doar astăzi au ajuns în țară de la turneul din Rusia, echipa a doua are meci la Craiova… Trebuia să mai vină Motioc Kindea care nu știm din ce motiv nu a mai venit la teren, Denisa Bularcă s-a accidentat la ultimul antrenament, vineri, așa că am fost puși în asemenea situație însă nu ne-am speriat pentru că știam că fetele pot să gestioneze un astfel de moment și o astfel de situație.
Sunt foarte bucuros că de data asta fetele au încercat și de multe ori au reușit să pună în practică ceea ce am lucrat la antrenament, ceea ce îmi dă mari speranțe pe viitor. Dacă la fel se va întâmpla de fiecare dată chiar sunt optimist că vom putea obține rezultate și la nivel internațional”, a declarat Mirel Albon.

Antrenorul jucător al echipei Independența Baia Mare, Florica Codrea, a spus, la finalul meciului, că deși se aștepta la acest scor jocul mai poate fi îmbunătățit. „A fost un meci foarte bun din partea echipei adverse pentru că au pase bune, pase lungi, și a fost foarte omogenă echipa dar noi suntem pe penultimul loc și ne-am mișcat mai greu. Ne-am așteptat la acest scor. S-a simțit foarte mult lipsa celorlalte jucătoare pentru că nu am avut echipa pe care am avut-o înainte, dar a trebuit să băgăm și junioare care nu au chiar prea multă experiență de joc. Per total a fost un meci care mai putea fi îmbunătățit din toate punctele de vedere”, a spus Florica Codrea.

În sudul țării, Olimpia 2 Cluj-Napoca a învins, în deplasare, formația Real 2 Craiova, cu scorul de 4-2, golurile fiind marcate de Negrea Flaviana (92′), Negrea Oana (67′) și Nagy Melinda (75′), pentru Olimpia 2 Cluj-Napoca, și de Obreja Iuliana (71′) și Radu Roxana (88′), pentru Real 2 Craiova, dar și un autogol înregistrat în favoarea echipei oaspete. Meciul a contat pentru etapa a 13-a a Ligii 1 de fotbal feminin.

Fotbal Feminin – Superliga – Etapa a 12-a
Olimpia Cluj-Napoca vs. Independența Baia Mare 12-0 (7-0)
Marcatoare: Bâtea (8′, 78′, 89′), Vătafu (12′), Olar (20′), Giurgiu (28′, 29′, 41′, 74′), Lunca (38′), Voicu (71′), Havriștiuc (76′)

Echipele de start:
Olimpia Cluj-Napoca: Boandă, Corduneanu, Olar, Havriștiuc, Bortan (cpt.), Voicu, Vătafu, Lunca, Bâtea, Giurgiu

Independența Baia Mare: Codrea (cpt.), Mateșan, Zsiga, Pteanc, Hohman (Mariș), Câmpan (Dale), Pop, David, Marian, Buftea (Varga), Muntean (Burde)

Fotbal Feminin – Liga 1 – Etapa a 13-a
Real 2 Craiova – Olimpia 2 Cluj 2-4 (0-1)
Marcatoare: Obreja (71′), Radu (88′), autogol (25′) / Negrea O. (67′), Nagy (75′), Negrea F. (92′)

Echipele de start
Olimpia 2 Cluj-Napoca: Salamon, Iosif, Nagy, Mureșan, Rusu, Negrea O., Borodi, Mateș, Borcean, Negrea F., Jurjiu (80′ Iuhas)

Real 2 Craiova: Firam, Simion, Stan, Streche, Ioniță, Neagoie, Obreja, Rosie, Vlădulescu, Radu, Peșu

Au mai jucat în repriza a doua pentru Real 2 Craiova: Dinulescu și Călinoiu

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.