Champions League la Cluj-Napoca

Tragerea la sorți pentru grupele UEFA Women`s Champions League, a adus pentru Olimpia Cluj-Napoca, Campioana României, adversare interesante cu cărți de vizită impresionante. Astfel, Țara Galilor, Ucraina și Scoția își vor trimite în acest sezon la Cluj-Napoca campioanele la fotbal feminin, pentru un duel de clasă ce urmează să se desfășoare pe Cluj Arena.

2481530_w1

Miza turneului este calificarea în faza șaisprezecimilor, acolo unde 10 echipe, câștigătoarele grupelor și cea mai bună echipă clasată pe locul 2, vor întâlni primele 21 echipe ale Europei.
Noul format al acestei faze aduce câteva modificări esențiale. Astfel, durata turneului este mai mare cu o zi față de anii precedenți, deoarece între zilele de disputare ale partidelor s-au acceptat două zile de pauză. Startul va fi pe 22 august, zi în care se vor întâlni echipele din grupa valorică 1-3 și 2-4. După două zile, adică pe 25 august, se joacă 1-4 și 2-3, iar în ultima zi, și la aceeași oră, se întâlnesc echipele din urnele valorice 1-2 și 3-4.

Conform acestor date, grupa noastră va avea următorul program:
22 august:
Olimpia Cluj (ROU)* – WFC-2 Kharkiv (UKR) și Hibernian (SCO) – Swansea City (WAL)
25 august:
Olimpia Cluj (ROU)* – Swansea City (WAL) și Hibernian (SCO) – WFC-2 Kharkiv (UKR)
28 august:
Olimpia Cluj (ROU)* – Hibernian (SCO) și Swansea City (WAL) – WFC-2 Kharkiv (UKR)

Distribuția echipelor în grupe este următoarea:
(gazde ale grupei *):

Grupa 1
Gintra Universitetas (LTU)
Konak Belediyespor (TUR)
Partizán Bardejov (SVK)
Martve (GEO)*

Grupa 2
Olimpia Cluj (ROU)*
Hibernian (SCO)
WFC-2 Kharkiv (UKR)
Swansea City (WAL)

Grupa 3
Standard Liège (BEL)
Ajax (NED)
Pärnu (EST)*
Rīgas Futbola skola (LVA)

Grupa 4
Medyk Konin (POL)
PK-35 Vantaa (FIN)
Shelbourne (IRL)
Linfield (NIR)*

Grupa 5
Apollon (CYP)*
Sturm Graz (AUT)
NSA Sofia (BUL)
Noroc Nimoreni (MDA)

Grupa 6
Zürich (SUI)
Minsk (BLR)
Olimpija Ljubljana (SVN)*
Birkirkara (MLT)

Grupa 7
Stjarnan (ISL)
Osijek (CRO)*
KÍ Klaksvík (FRO)
SC Istatov (MKD)

Grupa 8
BIIK-Kazygurt (KAZ)
MTK Hungária (HUN)*
Sporting CP (POR)
Hajvalia (KOS)

Grupa 9
ŽFK Spartak (SRB)
Avaldsnes (NOR)
Kiryat Gat (ISR)
Breznica (MNE)*

Grupa 10
SFK 2000 Sarajevo (BIH)*
PAOK (GRE)
KS Vllaznia (ALB)
Bettembourg (LUX)
_

Primele declarații după tragerea la sorți au fost consemnate în exclusivitate pentru site-ul www.olimpiacluj.ro:

Cred că grupa noastă este una echilibrată din punct de vedere valoric. Vreau să-mi culeg cât mai repede informații despre adversare. Totuși, cred că cel important adversar al nostru suntem noi. Am însă convingerea că alături de mine am un grup de fete care vor face tot ce le stă în putință să ne facă fericiți.
Suller Marius – antrenor principal

Consider că în grupa în care suntem, fiecare echipă poate ”fura” sau pierde puncte ușor cu celelalte adversare. Din câte îmi aduc aminte, nu am jucat cu echipe din aceste țări în Champions League, iar singura tangență a fost doar când le-am întâlnit la nivel de Echipă Națională. Nici un meci nu este câștigat dinainte, dar sunt sigură că vom face tot ce ține de noi să trecem în faza următoare.
Ștefania Vătafu

Este pentru a opta oară când particip în faza grupelor Champions League, dar pot spune că aceasta este cea mai echilibrată grupă. Fiecare are șansa la primul loc având în vedere că jucăm acasă, adversarele sunt cele care ar trebui să fie timorate, dar fotbalul este imprevizibil și mingea rotundă. Cu siguranță o să ne mobilizăm să facem tot ce ține de noi pentru calificare.
Ioana Bortan

Am fost întrebat dacă am emoții pentru calificare și am afirmat că am emoții la fiecare meci, însă jucăm acasă, iar Olimpia este una din cele mai bune echipe din partea de Est a Europei. Vine din prima urnă valorică, are experiență internațională, are sportive ce evoluează la nivel ridicat de ani buni și un staff tehnic complet și profesionist. Din aceste motive adversarele noastre sunt cele care ar trebui să se teamă de noi și, cu siguranță, în acest an o să demonstrăm un alt nivel valoric. Pregătim și două, trei întăriri, în așa fel ca emoțiile adversarelor să crească. Va fi un lot extrem de valoros și motivat la Cluj în Champions League.
Alin Cioban – Președinte Executiv Olimpia Cluj

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.