Andreea Voicu este jucătoarea anului 2017

Ieri a avut loc Gala Premiilor AFAN (Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori) în cadrul căreia s-a acordat, printre altele, premiul pentru Cea mai bună jucătoare de fotbal în anul 2017. Toate cele trei jucătoarea nominalizate la acest titlu sunt legitimate la Olimpia Cluj: Ștefania Vătafu, Andreea Voicu și Teodora Meluță. În urma voturilor primite din partea fotbalistelor și a antrenorilor din România, Andreea Voicu a primit titlul de jucătoarea anului 2017!

DSC_5110

Decarul echipei, care împlinește în curând 22 de ani, a debutat la Olimpia Cluj pe 13 martie 2011 într-un meci jucat contra echipei Sporting Craiova. Primul gol a venit la doar o săptămână de la debut, în meciul din Cupa României contra echipei Motorul Oradea. Între timp a ajuns în top 5 marcatoare din istoria clubului, cu 151 de goluri: 118 în campionat, 23 în Cupa României și 10 în UEFA Women’s Champions League. 

Este o onoare pentru mine să primesc acest titlu! Mulțumesc tuturor celor care m-au votat! Mulțumesc colegelor de la Olimpia și de la Echipa Națională, fără de care nu aș fi reușit să ajung aici, staff-ului care m-a ajutat să cresc în tot acest timp și familiei mele care mă susține necondiționat. De asemenea, mulțumesc tuturor celor care sunt aproape de fotbalul feminin” a declarat Andreea Voicu.

Nominalizarea celor trei sportive de la Olimpia pentru titlul de „Cea mai bună fotbalistă” reprezintă o mândrie pentru întreg clubul Olimpia. Din punctul meu de vedere, toate sunt câștigătoare și, de asemenea, consider că oricare jucătoare din lotul nostru putea câștiga acest titlu. A fost însă anul Andreei Voicu și sper că acest premiu să îi aducă o și mai mare responsabilitate în ceea ce privește viitorul ei ca sportivă la club și la Echipa Națională. Este o jucătoare deosebită, cu un caracter deosebit și merită toate laudele care i se aduc. Cred de asemenea că pentru Andreea este doar începutul recunoașterii valorii, deoarece are multe de arătat în acest sport” a spus președintele executiv al Olimpiei Cluj, domnul Alin Cioban.

Andreea_Voicu_Olimpia Cluj UWCL

A fost un an în care a fost un echilibru între jucătoarele din campionatul intern, care sunt și la Echipa Națională, și, sincer, mi-ar fi greu să spun că o jucătoare a ieșit în evidență mai mult decât altele. Sigur că Ștefania Vătafu nu a jucat deloc în sezonul de toamnă, doar în august în UWCL și în sezonul de primăvară, când nu au fost meciuri importante, în aceste condiții era greu să câștige, să fie o jucătoare importantă, și totuși celelalte jucătoare au votat-o. Din punctul meu de vedere a fost un echilibru între Andreea Voicu, Adina Giurgiu și Teo Meluță. Votanții au ales-o pe Pitic, care probabil că a lăsat o impresie foarte bună în ultimele două meciuri, cel cu Italia din deplasare, când a făcut un meci absolut extraordinar, și cu Moldova de acasă, când a și marcat, și asta a ajutat-o să câștige. Una peste alta, eu sper ca acest titlu să o ambiționeze și pe viitor să își arate tot potențialul, deoarece eu consider că Andreea Voicu este o jucătoare de mare calitate și care poate să ajungă o jucătoare de mare calibru, să ajute atât Olimpia, cât și Naționala să ajungă în fazele superioare ale competițiilor europene, atât intercluburi cât și interțări” a declarat Mirel Albon, antrenorul Olimpiei Cluj, dar și selecționer al Naționalei. 

__

Foto: Diana Coltofean (Și fetele joacă fotbal), Dan Porcuțan (Servus Photo)

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.