Alin Cioban: Obiectivele pentru viitor sunt clare – obținerea de performanță și creșterea junioarelor într-un mediu organizat

După o binemeritată vacanță de iarnă, lotul Olimpiei Cluj s-a reunit la începutul acestei săptămâni și a reluat antrenamentele la Baza Ardealul. Până în luna martie, când se reia campionatul, jucătoarele vor face antrenamente pe teren, dar și TRX, la sală.

Pe durata pauzei au apărut o serie de modificări în ceea ce privește lotul, iar președintele Olimpiei Cluj, domnul Alin Cioban, a acordat pentru site-ul clubului un interviu în care vorbește despre aceste modificări, dar și despre planurile de viitor.

olimpia-cluj-antrenament

Care considerați că sunt obiectivele clubului Olimpia pentru anul în care tocmai am intrat?

Anul 2018 consider că va fi un an de referință pentru Olimpia, în primul rând datorită unei noi strategii, pe care tocmai am finalizat-o, și datorită unei noi abordări în ceea ce privește viitorul clubului. Chiar zilele acestea am discutat cu toate jucătoarele legitimate despre principiile care vor sta la baza dezvoltării acestui club și implicit a lor, prin prisma dezvoltării individuale.

Obiectivele clare pentru anii ce vin sunt cele legate de obținerea de performanță și cele legate de creșterea junioarelor într-un mediu organizat. Avem deja patru grupe de junioare despre care toți cei din cadrul clubului trebuie să conștientizeze că reprezintă viitorul acestui club.  

Sunt o serie de modificări în cadrul lotului față de sezonul precedent, multe titulare făcând pasul spre alte campionate. Cum apreciați acest lucru?

Toate aceste plecări sunt în folosul ambelor părți și sper ca cele care au plecat să-și găsească cât mai rapid motivația de care aveau nevoie. Trebuie doar să apreciez că Ștefania Vătafu a reprezentat un model în relația jucătoare – club și, din acest motiv, am ajutat-o din toate punctele de vedere. De asemenea, Adina Giurgiu a ales Italia și a fost tot timpul fidelă clubului Olimpia. Sunt convins că va avea o evoluție bună și într-un campionat mai puternic ca al nostru și cred în viitorul ei. Sunt două jucătoare care cu siguranță în anii ce vin vor reveni acasă.

Nu pot să nu apreciez și mă bucură enorm faptul că jucătoare care aveau șansa să plece și ele la alte cluburi, au ales Olimpia. Este vorba de Ioana Bortan, care și sezonul precedent și acum a avut oferte concrete, dar și de Andreea Voicu, Mihaela Ciolacu sau Teodora Meluță, care au o valoare deosebită.

Cred că într-un viitor apropiat și ele vor urma calea străinătății, însă sunt convins că vor alege echipe de top.

olimpia-cluj-antrenament1

Care sunt noutățile din lotul Olimpiei?

Am decis în cadrul Consiliului Director că în această pauză de iarna nu facem transferuri costisitoare. De fapt, avem două proiecte, primul legat de campionat și al doilea de parcursul european. Avansul de puncte, valoarea lotului, dar și conjuctura actuală ne permite să avem acum o primă etapă în schimbul de generații. 

De aceea, noutățile sunt legate de generația tânără, care până în acest an nu avea drept de joc în Liga I și care va debuta în retur pentru Olimpia 1. Abia aștept să le văd evoluțiile în partidele din retur.

Roxana Mirea, Ioana Bălăceanu, Edvina Ciontos sau Kincső Székely sunt jucătoare din generația 2003, alături de care Adela Iosif, Bianca Borcean sau Daria Răileanu din generația 2002 vor asigura un prim val mai proaspăt în cadrul echipei.

N-am uitat-o pe Sara Câmpean, un portar din generația 2003, care va evolua și pentru echipa mare în acest sezon și care, în opinia antrenorilor, are un potențial extraordinar. 

Practic, generația 2002 și 2003 de la echipa a doua a clubului  reprezintă marele pariu al clublui?

Nu pot să spun că toate jucătoarele sunt un “pariu deja câștigat“ sau sunt neapărat o certitudine, deoarece fiecare din cele de mai sus trebuie să demonstreze, iar Liga 1 reprezintă un alt nivel, însă vă garantez că Olimpia nu a pierdut din elan.

Și, deoarece ați amintit de echipa a doua, felicit public toți antrenorii care au lucrat și care mai lucrează la grupele de junioare pentru că au reușit să furnizeze material brut primei echipe. Practic, i-au făcut cadou lui Mirel Albon o generație deosebită. Cheia este acum la el și abia aștept să îl văd calm la antrenamente…

O să ne implicăm cu toții în viitorul echipei, deoarece nu ne permitem să avem erori în pregătirea sau în educația acestor generații.

Care este mesajul pentru suporterii fotbalului feminin și ai clubului Olimpia?

Fotbalul feminin are altă ținută față de acum patru sau opt ani și, cred că faptul că am atins un record de public la Cluj-Napoca cu peste 7000 fani în tribună,  reprezintă cea mai frumoasă răsplată a muncii noastre.

Olimpia are planuri mari pentru anii ce vin, în a fi mai competitivi și mai buni. Dacă o să îi avem alături de noi și pe cei pe care i-am văzut până acum în tribune și, dacă reușim să cucerim cât mai mulți iubitori de sport cu stilul de joc al fetelor,  atunci cu siguranță Cluj-Napoca va avea rezonanța dorită în Europa. 

__

Foto: Diana Coltofean

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.