Anamaria Filip vine la Cluj !

iunie 5, 2020

Știm că fanii așteaptă să comunicăm noile achiziții pentru sezonul viitor, dar în special pentru Champions League, așa că nu o să îi lăsăm să aștepte prea mult și o să anunțăm odată cu parafarea înțelegerilor fiecare transfer.
Pentru astăzi vă propunem un nume din zona junioarelor, nume surpriză, cunoscut deja în familia fotbalului feminin datorită turneului „Fotbal și Feminitate” desfășurat la Odorheiu Secuiesc în Decembrie 2019.

Anamaria Filip, golgetera turneului,  a ales să continue cariera în fotbalul feminin făcând pasul de la Independența Baia Mare la „U” Olimpia Cluj.
Ana are doar 14 ani, însă constituția fizică atletică, viteza și tehnica demonstrată în turneele de junioare, o caracterizează drept una dintre cele mai promițătoare talente ale României la categoria ei de vârstă.
” In partidele pe care le-am disputat la Cluj și la Baia Mare în Campionatul Național  de  junioare, ne- a învins aproape de una singură de fiecare dată. Dacă mingea ajungea la Ana, era aproape imposibil să o deposedeze cineva. De asemenea la turneul final de la Odorheiu Secuiesc am remarcat – o ca fiind o jucătoare cu calități de excepție și în condițiile unei suprafețe de joc mai rapide. Mă bucur că a decis să devină „clujeancă” și apreciez mult felul în care părinții au gestionat acest transfer.
La felul în care a fost educată și la calitățile ei, are șanse mari să devină o jucătoare de referință pentru fotbalul feminin” , a declarat Alin Cioban, Presedintele Executiv al clubului.


Anamaria Filip este formată la școala de talente a Independenței Baia Mare, profesorul care i-a coordonat activitatea fotbalistică fiind domnul Dragomir Octavian, un apropiat și pasionat al acestui sport.
Pentru site – ul nostru, tânăra jucătoare ne – a declarat :

” Deși am practicat handbalul și atletismul o perioadă lungă de timp, mereu m-am simțit atrasă de fotbal. Astfel, am inceput timid practicarea acestui sport la nivel școlar și apoi cu mare încredere la clubul Independența. Pasiunea și rezultatele acestor etape parcurse m-au ambiționat , dându-mi totodată mai multă încredere în mine. Acum fac pasul spre un alt nivel, spre „U” Olimpia Cluj, proiect la care o să particip cu mari speranțe și cu dorința de a realiza visul oricărui sportiv, acela de a ajunge ,la echipele naționale. „


Mulțumim clubului Independența pentru colaborarea în realizarea acestui transfer !
Bine ai venit Anamaria Filip și mult succes la „U” Olimpia  Cluj !

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.