Alin Cioban, interviu de final de an 2022

decembrie 30, 2022

       Pentru ultima zi din an, am ales să publicăm un interviu în exclusivitate cu dl Alin Cioban,  Președintele Executiv al clubului, care face o sinteză a anului care tocmai se încheie și ne informează  despre cum se vede noul an  pentru  Universitatea Olimpia Cluj .

Reporter: domnule Președinte,  întrebarea standard pentru oricine face un bilanț, este legată de anul care tocmai se încheie. Cum ați caracteriza acest an din punct de vedere al rezultatelor obținute de clubul Universitatea Olimpia Cluj?

 Despre  returul sezonului 2021-2022, pot să spun că a fost perfect. Am atins obiectivele clubului la toate nivelele . Am câștigat din nou Campionatul României, Cupa României, primul loc în Liga 2 cu Junioarele, dar și  Campionatul U17 . La U 15 am aliniat două selecționate, una care a jucat sub numele clubului nostru și o a doua, sub numele LPS Cluj. Obiectivul a fost să ajungem  cu cel puțin una dintre selecționate la turneul final.Astfel, am reușit la U15 cu LPS Cluj locul 3, loc onorabil pentru acest an.

A doua parte a anului a fost mai dificilă…. Participarea în Champions League ne-a stors puțin, inclusiv financiar, iar la acest capitol, pot spune că nu ne-am atins obiectivul. A urmat apoi turul de campionat, unde cu bune cu rele, am reușit să ne păstrăm șansele  la câștigarea tuturor trofeelor  puse în joc  pentru sezonul 2022- 2023 .

Rep. Care a fost cel mai frumos și mai puțin frumos moment din 2023?

La momente mai puțin plăcute, rămân șicanările celor de la Heniu Prundu Bârgăului, cu toate acele încercări de a ne destabiliza.

De aceea, poate și cel mai frumos moment, atât eu cât  și fetele și staff-ul îl apreciem ca fiind finala Cupei României.

După acel meci a fost liniște . O liniște deplină !

Rep. Vă provoc să ieșim din zona de confort standard și să vă întreb câteva lucruri legate de anul care se încheie. Prima întrebare este legată de staff-ul tehnic . Daniel Sima, sau Constantin Olariu?

Este simplu aici, Daniel Sima și Constantin Olariu …. Au lucrat împreună, colaborează și acum, iar schimbarea a fost pentru resetarea motivării tuturor ! Daniel este și acum parte din club și mă consult foarte des cu el . Știu că la fel face și Costi.

Rep. Jucătoare din străinătate sau autohtone ?

Românce categoric, dar avem nevoie uneori și de întăriri . Sper ca în anii ce vin să avem nevoie de cât mai puține sportive din afara țării .

Rep. Sunteți adeptul promovării jucătoarelor tinere sau căutați să mențineți în club sportivele mai experimentate?

Lotul actual îmi argumentează răspunsul . Țin mult la cele experimentate, la cele care au construit practic clubul și în același timp mă încarc cu energie de le cele tinere. Totuși mi-ar plăcea  sa văd la sportivele din  noua generație un atașament dovedit de jucătoare precum Mara Bâtea, Mihaela Ciolacu,  sau Ioana Bortan . Sau poate aceste jucătoare deja  intră la categoria excepții așa cum este percepută acum scala de valori …

Care a fost cea mai bună jucătoare a clubului în anul 2022?

Aș vrea să fiu diplomat, dar în același timp sincer . E cam greu să nu o alegi pe  Mihaela Ciolacu, dar alături de ea ar fi Ioana Bortan, Mara Bâtea, Ioana Bălăceanu, Cristina Botojel , Carolina Țabur, Carmen Marcu, Adina Giurgiu,  și lista ar continua până la fetele de la echipa a doua . Mihaela este cu adevărat o mare sportivă și  are avantajul tinereții în raport cu restul jucătoarelor mai titrate din lot . De asemenea când lipsește Ioana , se simte în jocul echipei, deși nu mai este la prima tinerețe. Ioana Bălăceanu are o vitalitate extraordinară, iar Cristina Botojel a devenit cel mai bun fundaș din țară. Pentru mine,  când sunt cele menționate mai sus în  teren, stau mai   liniștit în tribună .

 

Rep. Care sunt cele mai promițătoare jucătoare de la prima echipă?

Avem câteva valori care au avut un parcurs foarte bun și ne mândrim cu ele. Adina Borodi, Simona Sighertău,  Andreea Pânzariu sunt soluții imediate . Daiana Oneț și Iancu Florentina așteaptă titularizarea, iar cele de la echipa a doua sunt în “pole position”.

Rep. Care a fost cea mai bună jucătoare din tânăra generație ?

Este greu aici, deoarece avem jucătoare talentate la toate grupele. Am să mă refer totuși la cele care bat la porțile primei echipe și aș alege trei sportive care mi-au placut în special în acest an : Ana Filip, Ana Maria Florică și Alesia Moldovan .

Rep. Despre portari, ce ne puteți spune ? Care a fost ierarhia ?

Au fost mulți portari la echipă, dar nimeni nu a fost peste Mia Ganea ! De asemenea, poate sunt subiectiv, dar cred mult în Alesia Moldovan că va fi în cel mai scurt timp nr. 1 la Cluj și la Echipa Națională. De aceea și asteptările față de ea sunt mari și suntem mai exigenți la orice aspect ce  poate afecta cariera ei .

Rep. Legat de Echipa Națională, care ar fi satisfacțiile și care au fost  dezamăgirile?

Mă bucur când văd că luptă pentru Romania, sportive formate la clubul nostru, chiar dacă acum sunt la alte cluburi . Mă bucură de asemenea faptul că sportive ca Florentina Olar , Laura Rus, Ioana Bortan, Olivia Oprea,  sau Maria Ficzay, pot oferi încă energie Echipei Naționale și exemplu celor mai tinere .

 La capitolul dezamăgiri, pot să spun că acestea sunt legate de convocări. Nu înțeleg de ce Adina Giurgiu, Maria Stamate și Cristina Botojel nu au loc în lotul Echipei Naționale . Dominăm pe oricine în campionat și au realizări deosebite, însă nu sunt selecționate ….. Posibil să greșesc eu, să fiu subiectiv fiind vorba de jucătoarele noastre, iar antrenorii actuali să aibă alte argumente, mai profesioniste. Ceea ce stiu, este că în  orice domeniu, dacă ești locul 1, înseamnă că esti  valoros. Mai valoros decât locul 2,3,4 sau 5.

Că nu toată lumea de la Cluj trebuie să fie selecționată … Stiu și asta, deși încă mă încăpățânez să cred în meritocrație .

Rep. Privim si spre anul 2023 și vreau să vă întreb cum priviți evoluția în campionat pentru toate echipele clubului ?

Încep cu echipa a doua și aici obiectivele sunt legate de dezvoltarea individuală a jucătoarelor care promit să ajungă la prima echipă . La U17 cred că putem ajunge la turneul final, lotul fiind unul valoros. Dacă fetele sunt sănătoase ,  batem pe oricine . La U15, avem obiective comune cu LPS Cluj . Lotul este foarte competitiv și vrem în acest an să câștigăm titlul .

Legat de prima echipă, sper să avem un  an cel puțin la fel de reușit ca și anul acesta.

Rep. Cum apreciați competiția în  Liga 1 ?

Daca ne referim la finalul de sezon 2022-2023, sunt trei echipe în top : Carmen, Timisoara si noi. Una dintre acestea va fi  campioana . Urmează să jucăm de două ori fiecare cu fiecare, iar rezultatele nu pot fi anticipate. Cam aceeasi situație a fost și sezonul precedent, dar acum din ecuație a dispărut Heniu și a apărut  Carmen . Nu știu cine va fi campioana, dar știu cine va juca în vară în Champions Legue…

Din sezonul 2023-2024, lucrurile se complică, deoarece va fi primul an cu licență pentru Liga 1, iar criteriile sunt greu de realizat. Mă bucur să știu că echipe precum Farul și Gloria Bistrița vor completa Liga 1 și cred că în doi, sau trei ani, campionatul va fi foarte echilibrat. Sper să găsim și formatul cel mai bun pentru acel moment  .

Rep. Care vor fi modificările  în lotul  echipei ?  Aveți în plan transferuri pentru pauza de iarnă? Vor pleca jucătoare de la Universitatea Olimpia Cluj ?

Cert este că lotul va fi întărit cu cel puțin 3 transferuri . Spun de 3 transferuri, deoarece deja am semnat cu aceste jucătoare, însă vor fi prezentate doar la sosirea în Cluj Napoca. Pot să vă asigur  că sunt sportive care au  jucat în Champions League .  Legat de plecări, nu sunt modificări esențiale, jucătoarele la care am renunțat nu erau  soluții certe  pentru performanțe alături de noi. Dintre straniere, vor reveni în prima parte a anului Nazym Ismailova și Ayah Al Majali, iar cu Sherouk Sayed sunt ceva probleme  legate de primirea visei, însă în ceea ce o privește, nu  excludem să o lăsăm împrumut la altă echipă până la finele sezonului . Totuși trebuie să precizez că cel mai important aspect legat de lotul pentru prima parte a anului 2023 este revenirea Soniei Bumbar la antrenamente după intervenția chirurgicală . Sonia este aptă 100 % și va fi cu siguranță un plus pentru echipă.

Rep. La finalul interviului, în accesi notă de sinceritate, doresc să vă întreb dacă locul doi la finalul sezonului regulat, înseamnă un regres pentru echipă ?

Cunoașteți foarte bine contextul partidei pierdute la masa verde și nu are rost să revin la acel episod. Cine dorește să știe ce simt,  sau ce simțim, pot să le spun doar că în acest moment, locul ocupat nu este important.

Ceea ce este important, este faptul că toți cei care ne suțin, sau nu ne susțin ,    știu care este echipa mai bună. Universitatea Olimpia Cluj a învins în acest sezon toate echipele din Liga 1.

În rest, să fim sănătoși în noul an, să ne bucurăm de aceste zile libere  alături de cei dragi și să găsim echilibru în tot ceea ce facem.

Rep. Un mesaj de final de an adresat celor care ne urmăresc?

Le doresc tuturor celor care ne urmăresc activitatea, să fie fericiți în noul an și să aibă parte doar de bucurii.

Și pentru că știu că articolul va fi publicat pe pagina de facebook a clubului, mi-aș permite un mesaj în primul rând staff-ului și fetelor noastre.

Le mulțumesc că au reușit în contextul unui an dificil să rămână uniți, mereu cu zâmbetul pe buze, optimiști și corecți față de meseria pe care și-au ales-o . Le mulțumesc că au reușit și în acest an să fie o singură voce, una  puternică în toată această mare de zumzete .

© 2018 | AFC Universitatea Olimpia Cluj | Toate drepturile rezervate.